Onze fok

 

 

Hoofd studie van

 " Exclusive's " puppy teef                               " Exclusive's " puppy reu

 

 

 

Fokken is voor de  Exclusive’s Kennel niet zomaar een "alledaagse aangelegenheid"

Onze zorgvuldig uitgekozen importen die een verscheidenheid en enorme fokmogelijkheden bieden, vragen om gelijkwaardigheid in fokkwaliteit, met het doel de continuïteit voor de toekomst te bewerkstelligen, en dit op een gezonde basis in respect voor de Ierse ( en FCI ) rasstandaard. Daarvoor wordt steeds de nodige tijd besteed in het voorbereiden van de juiste kombinaties.

Pups groeien in de beste omstandigheden op, worden dag na dag gevolgd en krijgen een veelzijdige opvoeding: socialisatie in de moderne mensenwereld, relatie met andere honden en integratie in de natuur waarbij zij hun natuurlijke jachtkwaliteiten kunnen ontdekken.

Voortdurende aandacht voor al deze verschillende factoren heeft geleid tot 

vele successen van onze fok over heel Europa

 

 Om dit alles te kunnen verwezenlijken heeft onze 34-jarige ervaring overduidelijk bewezen dat daarvoor de nodige tijd moet genomen worden : onze pups verlaten derhalve onze Exclusive’s Kennel niet onder 12 weken.  Het is immers pas vanaf de 10de week dat eventuele uiterst belangrijke punten zich beginnen af te tekenen : het correcte type volgens de rasstandaard, de typische robuustheid van het algemeen voorkomen, het correcte kleurpatroon, jachtinstinct.  Het is lang niet evident dat alle puppies steeds aan deze voorwaarden voldoen.  Het ras is namelijk  in volle ontwikkeling waarbij de juiste selectie een kapitale rol speelt.

Wij raden iedere persoon met interesse voor een Rood-Witte Ierse Setter dan ook aan, hun puppy bij de fokker pas op 12 weken af te halen en na te gaan of de puppy duidelijk de juiste kenmerken van een authentieke Irish Red & White Setter vertoont.  Lees vooraf goed de rasstandaard en bereid U voor vooraleer U een definitieve keuze maakt : doe dit zeker niet vóór de 11de week.  

 

Een Irish Red & White Setter kwaliteitsfokker zal deze werkwijze zeker toepassen en de juiste selectie voor U maken. 

 

 

 

                                                                                 Pups worden steeds binnenshuis geboren.                                                              Pups 7 weken oud

 

Wij houden van deze planten  ! ! !

 

 

Eerste kennismaking met de grote wereld

 

                                                                                 Hoorden wij niet rare geluiden ?                                                                                Wat gebeurt er daar ?

 

Vader Excl. All for Me & zoon Dynamite                                     Een beetje " show " manieren aanleren ! ! !

 

Leren wild voorstaan                                                                                              Leren apporteren

 

Ontdekking van de natuur